Vraag buitenlandse BTW vóór 1 oktober terug

Geplaatst op 22 augustus 2017

Buitenlandse btw

Hebt u als ondernemer in 2016 btw betaald in een ander EU-land? Dan kunt u die terugvragen. Vroeger moest dat in het andere EU-land, maar tegenwoordig kan dat gewoon via deze website van de belastingdienst in Nederland: ‘Teruggaaf van btw uit andere EU-landen’ . Voor een teruggaaf zijn er drempelbedragen. Het drempelbedrag is afhankelijk van het moment van aangifte. Doet u een verzoek na afloop van een kalenderjaar? Dan moet het btw-bedrag tenminste € 50 zijn. Doet u een verzoek tijdens het kalenderjaar? Dan moet het btw-bedrag tenminste € 400 zijn. Let op: u krijgt alleen btw terug als u aan de volgende voorwaarden voldoet.

 

- Uw onderneming is in Nederland gevestigd.

- U hoeft in het EU-land waar u btw terugvraagt, geen btw-aangifte te doen. Doet u dat wel? Dan kunt u de btw daar als voorbelasting aftrekken.

- U gebruikt de goederen en diensten voor met btw belaste bedrijfsactiviteiten.

Uw verzoek moet binnen zijn vóór 1 oktober van het jaar dat volgt op het jaar waarover u btw terugvraagt. Verzoeken die hierna binnenkomen, worden mogelijk door het andere EU-land niet meer in behandeling genomen.

 

Wilt u meer weten over de buitenlandse btw? Neemt u dan contact op met mr. Paul Hofmeister (064580030) of drs. Jeroen de Vos RB (06-25016297)

Pagina 1 van 2512...1020...Minst recente »