Array ( [error_key] => http.status.forbidden [error_message] => User account has expired. )

Vaste vergoeding woon-werkverkeer

Geplaatst op 28 december 2017

Groene auto

Als werkgever kunt u uw werknemers een vaste vergoeding geven voor woon-werkverkeer (als zij tenminste al geen auto van de zaak hebben natuurlijk). Deze vergoeding bedraagt € 0,19 per kilometer. Op basis van een besluit mag u bij een vaste vergoeding uitgaan van 214 reisdagen. Er moet dan wel “doorgaans” naar de vaste werkplek worden gereisd. Doorgaans wil zeggen tenminste 70% van de tijd. Met andere woorden: als uw werknemer tenminste op 149 dagen heen en weer rijdt, mag u hem een vaste vergoeding geven op basis van 214 dagen. Dat betekent dat u voor  65 dagen een vrije vergoeding mag geven, terwijl de werknemer feitelijk geen kosten maakt.  

Stel dat uw werknemer op 20 kilometer van werk woont. Dan gaat het om een extra belastingvrije vergoeding van 65 * 20 * 2 (heen en weer) * € 0,19. Ofwel € 494 netto op jaarbasis. Daar kan geen kerstpakket tegenop!

Terzijde: de € 0,19 geldt voor elke vorm van privé-vervoer. Dus ook als uw werknemer op de fiets naar werk komt, mag u de € 0,19 vergoeden. Sterker nog: dat geldt zelfs als u de fiets eerder aan de werknemer heeft vergoed of verstrekt.

Pagina 1 van 2812...1020...Minst recente »