Array ( [error_key] => http.status.forbidden [error_message] => User account has expired. )

Controleer berekening LIV 2017

Geplaatst op 30 maart 2018

LIV

Met ingang van 2017 geldt het zogeheten Lage Inkomens Voordeel (LIV). Een subsidie op het in dienst hebben van laagbetaalde werknemers. Op de voorlopige berekening die u als werkgever in de eerste helft van maart hebt ontvangen, staat precies welke werknemers in 2017 binnen de uurloongrenzen van het LIV vielen, hoeveel verloonde uren zij vorig jaar hadden en wat hun jaarloon en gemiddelde uurloon was. Ook de categorie van het LIV waarbinnen de werknemer valt staat vermeld: 100% t/m 110% of 110% t/m 125% van het wettelijk minimumloon. Onderaan de berekening staat het totale bedrag aan LIV dat u krijgt voor heel 2017.

Het is aan te raden te (laten) controleren of alle werknemers vermeld zijn die volgens u voldoen aan de voorwaarden en of alle vermelde gegevens kloppen. Als er namelijk werknemers niet in de berekening zijn opgenomen die volgens de werkgever wel aan de voorwaarden voldoen, loopt u het LIV mis.

Let op: corrigeren moet vóór 1 mei 2018. Als er gegevens onjuist zijn doordat er verkeerd aangifte is gedaan heeft u nog tot 1 mei de tijd om de aangiften over de betreffende loontijdvakken te (laten) corrigeren. Voert u de correcties te laat door, dan hebben ze geen invloed meer op het recht op LIV. Op basis van de gegevens die bij de Belastingdienst bekend zijn op 1 mei 2018, ontvangen werkgevers uiterlijk 31 augustus de definitieve beschikking van de Belastingdienst. Binnen zes weken volgt dan de uitbetaling van het LIV. Die zes weken zijn ook de periode waarin u nog bezwaar tegen de beschikking kan aantekenen.

Pagina 1 van 2812...1020...Minst recente »